Kuchařské recepty pro každého

Zapečené filé v bylinkové omáčce se zeleninou

Potřebujeme tyto suroviny:
400 g tresky
1 pórek
2 větší mrkve
1 zakysaná smetana
tvrdý sýr
pažitka
petrželka
kopr
1 lžíce provensálského koření
sůl
pepř
olivový olej
máslo
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Mrkve nastrouháme nahrubo, pórek nakrájíme šikmo na kolečka a vše osmahneme na olivovém oleji.
Pekáč polijeme olejem, dáme zeleninu, na ni filé a dáme do trouby na 15 minut zapéct při teplotě 225 °C.
Zatím smícháme zakysanou smetanu s bylinkami.
Tu dáme po 15 minutách na rybu, posypeme sýrem a dáme ještě na 15 minut zapéct.
Zapečené filé v bylinkové omáčce se zeleninou
Zapečené filé v bylinkové omáčce se zeleninou