• 800 g rybího filé
• 500 g špenátu
• 2 cibule
• 3 rajčata
• 1 citrón
• 1 lžíce másla
• sůl
• pepř
• špetka tymiánu
• 0,25 l zeleninového vývaru
• 100 ml bílého vína
• 250 g sýra gouda
• rostlinný olej
Špenát omyjeme a necháme dobře okapat.
Cibule oloupeme, nakrájíme na plátky a dusíme na tuku, až zesklovatí.
Přidáme špenát, sůl a pepř a přikryté dusíme asi 6 minut.
Filé nakrájíme na kousky.
Zeleninový vývar povaříme s vínem, necháme vychladnout a v nálevu necháme ryby asi 8 minut uležet.
Rajčata, citrón a sýr nakrájíme na plátky.
Špenát vložíme do olejem vymazané ohnivzdorné misky.
Filé a zbývající přísady rozložíme na špenát, posypeme tymiánem a zapečeme v předehřáté troubě asi 5 minut.