• 290 g mouky
• 200 ml mléka
• 200 ml minerálky
• 2 vejce
• 2 cibule
• 2 lžíce másla
• 350 g smíšeného mletého masa
• 150 ml masového vývaru (z kostky)
• 2 lžíce rajského protlaku
• 2 lžíce sekané petrželky
• 1 sušená feferonka
• sůl
• pepř
• 250 g zakysané smetany
• 2 lžíce oleje
• tuk
250 g mouky rozšleháme v mléce a minerálce.
Vmícháme vejce.
Těsto necháme odpočinout 30 min.
Cibuli oloupeme a jemně posekáme.
Zesklovatíme na rozehřátém másle.
Přidáme mleté maso a dokřupava opečeme.
Přikryté dusíme na mírném ohni asi 10 min.
Vmícháme rajský protlak a petrželku, rozdrobíme feferonku, osolíme a opepříme.
Troubu předehřejeme na 250°C.
Smícháme 40 g mouky a zakysanou smetanu a necháme 15 minut odpočinout.
Rozehřejeme olej na teflonové pánvi a na něm upečeme 12 lívanců.
Lívance naplníme mletým masem a zavineme.
Vložíme do nízké vymaštěné zapékací formy.
Potřeme zakysanou smetanou a zapékáme zhruba 7 minut.