Kuchařské recepty pro každého

Zapečené ďábelské lívance

Potřebujeme tyto suroviny:
290 g mouky
200 ml mléka
200 ml minerálky
2 vejce
2 cibule
2 lžíce másla
350 g smíšeného mletého masa
150 ml masového vývaru (z kostky)
2 lžíce rajského protlaku
2 lžíce sekané petrželky
1 sušená feferonka
sůl
pepř
250 g zakysané smetany
2 lžíce oleje
tuk
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
250 g mouky rozšleháme v mléce a minerálce.
Vmícháme vejce.
Těsto necháme odpočinout 30 min.
Cibuli oloupeme a jemně posekáme.
Zesklovatíme na rozehřátém másle.
Přidáme mleté maso a dokřupava opečeme.
Přikryté dusíme na mírném ohni asi 10 min.
Vmícháme rajský protlak a petrželku, rozdrobíme feferonku, osolíme a opepříme.
Troubu předehřejeme na 250°C.
Smícháme 40 g mouky a zakysanou smetanu a necháme 15 minut odpočinout.
Rozehřejeme olej na teflonové pánvi a na něm upečeme 12 lívanců.
Lívance naplníme mletým masem a zavineme.
Vložíme do nízké vymaštěné zapékací formy.
Potřeme zakysanou smetanou a zapékáme zhruba 7 minut.
Zapečené ďábelské lívance
Zapečené ďábelské lívance