• 4 brambory
• 2 červené cibule
• 200 g smetany ke šlehání
• 2 citrony
• 3 cm kořene zázvoru
• 3 stroužky česneku
• 200 g baby špenátu
• 1 tmavá bageta
• sůl
• pepř
• 1 lžíce másla
Brambory loupeme, nakrájíme na slabé plátky a uvaříme v osolené vody do poloměkka.
Cibuli oloupeme, nakrájíme na měsíčky a osmahneme na rozpuštěném másle.
Po třech minutách přidáme česnek nasekaný na plátky a po chvilce ještě nastrouhanou citronovou kůru z jednoho citronu a nastrouhaný zázvor, směs promícháme, osolíme, opepříme, zalijeme smetanou ke šlehání a ještě chvíli povaříme.
Do zapékací misky pak střídavě navrstvíme brambory, směs a listy špenátu a zapečeme v předehřáté troubě při 180°C na 25 minut.
Pět minut před vyndáním z trouby brambory zasypte směsí strouhanky z celozrnné bagety a kůry z druhého citronu.