• 50 g másla
• 50 g hladké mouky
• 600 ml mléka
• 100 g tvrdého sýra
• 400 g mletého vepřového masa
• 1 cibule
• 500 g brambor
• 1 červená paprika
• tuk
• sůl
• pepř
• rajčata
Máslo rozpustíme v hrnci, přidáme hladkou mouku a při mírné teplotě osmahneme.
Za stálého šlehání přiléváme mléko.
Během vaření omáčku mícháme, dokud nezhoustne.
Nakonec přisypeme nastrouhaný tvrdý sýr, osolíme, opepříme, promícháme a odstavíme.
Mleté vepřové maso orestujeme s nadrobno nakrájenou cibulí dokud se nezačnou kousky masa od sebe oddělovat.
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na plátky.
Papriku očistíme a rozkrájíme na kostičky.
Zapékací mísu nebo pekáč vymažeme tukem, nakrájené brambory rozložíme na dno mísy, na ně navrstvíme část masa a posypeme nakrájenou paprikou.
Opět položíme vrstvu brambor a pokračujeme stejným způsobem do vyčerpání všech surovin.
Poslední vrstvu by měly tvořit brambory.
Plný pekáč zalijeme sýrovým bešamelem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C dozlatova.
Podáváme s osminkami rajčat.