Kuchařské recepty pro každého

Zapečené brambory s parmezánem

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kg brambor
1 cibule
2 dcl mléka
půl hrnku kysané smetany
2 lžíce másla
1 hrnek nastrouhaného parmezánu
sůl
červená mletá paprika
sušená bazalka
oregano
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Brambory nakrájíme na kolečka silná asi 0,5 cm.
Navrstvíme je do zapekací mísy, na ně dáme nakrájenou cibuli, posypeme sušenou bazalkou, oreganem, osolíme, zalijeme mlékem smíchaným s kysanou smetanou, posypeme sýrem a červenou sladkou paprikou, navrch dáme kousky másla a pomalu zapékáme v předehřáté troubě dozlatova.
Zapečené brambory s parmezánem
Zapečené brambory s parmezánem