• 1 kg oloupaných brambor vařených ve slupce
• 200 g strouhaného eidamu
• na masovou směs: 600 g mletého masa (nejlépe mix vepřového a hovězího) + 100 g rajčat + svazek kudrnky + 150 ml bílého jakostního vína + lžička skořice + 100 g cibule + snítka tymiánu + sůl + pepř + olej
• na zeleninu: 200 g barevných paprik + 200 g cukety + 200 g lilku + 3 mladé cibulky + 4 stroužky česneku + 3 snítky bazalky + sůl + pepř + olivový olej
Brambory nakrájíme na kolečka silná asi 5 mm, sýr nastrouháme na jemném struhadle.
Masovou směs připravíme tak, že cibuli nakrájíme na hrubší kostičky a na oleji ji orestujeme dosklovata, přidáme osolené a opepřené maso a opečeme, zalijeme vínem a asi 10 minut podusíme.
Okořeníme tymiánem, skořicí a sekanou kudrnkou, krátce podusíme, přidáme na kostičky nakrájená a semínek zbavená rajčata, promícháme a případně ještě dochutíme.
Papriku, cuketu a lilek očistíme a nakrájíme na malé kostičky, česnek a mladou cibulku nakrájíme na plátky.
Veškerou zeleninu společně orestujeme na oleji a dochutíme sekanou bazalkou, solí a pepřem.
Pekáč nebo zapékací mísu plníme střídavě vrstvami brambor, masa, sýra a zeleniny.
Zapékáme ve vyhřáté troubě při 180°C cca 20 minut.