• 300 g mletého jehněčího
• 800 g brambor
• 340 ml masového vývaru
• 300 g mraženého listového špenátu
• 1 cibule
• 3 stroužky česneku
• rozmarýn
• tymián
• 2 lžíce olivového oleje
• 2 lžíce rajčatového protlaku
• 100 ml červeného vína
• 100 g sýra feta
• 3 lžíce strouhaného ementálu
• sůl
• pepř
• muškát
Špenát necháme rozmrznout a vymačkáme.
Bylinky omyjeme, osušíme a otrháme ze stonků.
Cíbuli a česnek oloupeme a najemno nasekáme.
Polovinu cibule a česneku necháme zesklovatět na oleji.
Přidáme mleté maso a opečeme je.
Vmícháme bylinky, protlak a víno, osolíme a opepříme.
Oloupané brambory nakrájíme na plátky.
Troubu předehřejeme na 200°C.
Zbylou cibuli a česnek podusíme na oleji, přidáme špenát a dusíme, až se tekutina odpaří.
Okořeníme solí, muškátem, pepřem.
Brambory, maso, špenát a sýr navrstvíme do vymazané formy, zakončíme bramborami.
Přilijeme vývar, posypeme rozdrobeným sýrem a 40 minut zapékáme.