• 2 baklažány
• mleté maso
• brambory
• papriky
• rajčata
• cukety
• olivový olej
• tvrdý sýr
• sůl
• pepř
• tymián
• česnek
• kečup
Baklažány podélně rozřízneme a vydlabeme z nich dužninu.
Dužinu pokrájíme, osolíme a necháme vypotit stejně, jako baklažány.
Mleté maso okořeníme, smícháme s vymačkanou dužninou a nastrouhaným sýrem a touto směsí naplníme osušené a soli zbavené baklažány.
Do většího pekáče nalijeme olivový olej, přidáme nakrájenou zeleninu, brambory a kečup, vše okořeníme, přidáme naplněné baklažány, přiklopíme druhým pekáčem a za občasného podlévání a promíchání dusíme.
Pak odkryjeme, baklažány posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme do doby, než se omáčka zahustí.