Kuchařské recepty pro každého

Zapečené baklažány

Potřebujeme tyto suroviny:
2 baklažány
mleté maso
brambory
papriky
rajčata
cukety
olivový olej
tvrdý sýr
sůl
pepř
tymián
česnek
kečup
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Baklažány podélně rozřízneme a vydlabeme z nich dužninu.
Dužinu pokrájíme, osolíme a necháme vypotit stejně, jako baklažány.
Mleté maso okořeníme, smícháme s vymačkanou dužninou a nastrouhaným sýrem a touto směsí naplníme osušené a soli zbavené baklažány.
Do většího pekáče nalijeme olivový olej, přidáme nakrájenou zeleninu, brambory a kečup, vše okořeníme, přidáme naplněné baklažány, přiklopíme druhým pekáčem a za občasného podlévání a promíchání dusíme.
Pak odkryjeme, baklažány posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme do doby, než se omáčka zahustí.
Zapečené baklažány
Zapečené baklažány