• 1/2 většího lilku
• 1 stroužek česneku
• sůl
• pepř
• 70 g polohrubé mouky
• 2–3 lžíce rostlinného oleje
• 2 rajčata
• 2 balení mozzarelly
• menší hrst čerstvé bazalky
• 1 lžička olivového oleje
• 1 lžíce balzamikové redukce
Lilek nakrájíme na plátky, potřeme stroužkem česneku, osolíme a opepříme a necháme chvíli odležet, aby lilek pustil vodu (nebude pak chutnat hořce).
Pak plátky lilku zlehka obalíme v mouce a na oleji osmahneme z obou stran dorůžova.
Pekáč vyložíme papírem na pečení, do něj navrstvíme na sebe plátky rajčat, mozzarelly a opečeného lilku a proložíme bazalkou, pokapeme olivovým olejem a v předehřáté troubě při 170°C zapečeme (asi 5 minut).
Před podáváním zapečená rajčata s lilkem zastříkneme balzamikovou redukcí.