• 200 g šampiňónov
• 4 lyžice šľahačkovej smotany
• 50 g zeleru
• 70 g mrkvy
• 50 g petržlenu
• 50 g póru
• 100 g karfiolu
• 100 g brokolice
• 2 lyžice masla
• zeleninový vývar z kocky
• muškátový oriešok
• petržlenová vňať
Celer, mrkev, petržel, pórek a cibuli důkladně očistíme, nakrájíme na kolečka a brokolici rozdělíme na růžičky.
Všechnu zeleninu krátce podusíme na rozpuštěném másle, zalijeme 1,5 litru horké vody, přidáme kostku masoxu a uvaříme do měkka.
Potom vše rozmixujeme a propasírujeme skrz husté síto.
Potom polévku přivedem k varu, přidáme růžičky květáku, na plátky nakrájené šampiňóny a 5 minut povaříme.
Nakonec polévku zjemníme smetanou, dochutíme strouhaným muškátovým oříškem, osolíme a posypeme nasekanou petrželovou natí.