• 800 g telecího plecka
• 1 cibule
• 50 g mrkve
• 50 g celeru
• 30 g hrášku bez nálevu
• 80 g žampiónů
• 40 g kapie
• 80 g másla
• sůl
• 10 g mleté červené papriky
• 40 g mouky
• 1 citrón
• 1 dcl sladké smetany
• 0,5 dcl šlehačky
Na másle zpěníme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme červenou papriku, sůl a maso nakrájené na kostky a dusíme do poloměkka.
Potom přidáme na nudličky nakrájený celer, mrkev, hrášek a nakrájené žampióny.
Až bude maso měkké, zahustíme smetanou, v které jsme rozmíchali mouku, a ještě chvíli povaříme.
Při podávání dáme na každou porci kolečko kapie a do jeho středu ušlehanou šlehačku.
Citrón nakrájený na kolečka podáváme zvlášť.