Kuchařské recepty pro každého

Zámecké hovězí

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kg hovězího masa
2 lžíce mouky
5 dcl vývaru
1 bobkový list
5 kuliček nového koření
1 malá cibule
půl lžíce vinného octa
4 filátka ančoviček
1 dcl smetany ke šlehání
sůl
pepř
máslo na opečení masa
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso osolíme, opepříme a lehce posypeme moukou.
V hrnci rozehřejem máslo a na něm opečeme maso ze všech stran do hneda.
Pak přidáme vývar, nové koření, bobkový list, cibuli a duseíme přikryté 1 hodinu.
Pak maso obrátíme, přidáme ocet a ančovičky a dále dusíme.
Až je maso měkké, vyndáme ho z hrnce a uchováme v teple.
Šťávu přecedíme, zahustíme 1 lžící mouky rozmíchané ve smetaně a povaříme.
Maso nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou a vařenými bramborami.
Zámecké hovězí
Zámecké hovězí