• 1 kg hovězího masa
• 2 lžíce mouky
• 5 dcl vývaru
• 1 bobkový list
• 5 kuliček nového koření
• 1 malá cibule
• půl lžíce vinného octa
• 4 filátka ančoviček
• 1 dcl smetany ke šlehání
• sůl
• pepř
• máslo na opečení masa
Maso osolíme, opepříme a lehce posypeme moukou.
V hrnci rozehřejem máslo a na něm opečeme maso ze všech stran do hneda.
Pak přidáme vývar, nové koření, bobkový list, cibuli a duseíme přikryté 1 hodinu.
Pak maso obrátíme, přidáme ocet a ančovičky a dále dusíme.
Až je maso měkké, vyndáme ho z hrnce a uchováme v teple.
Šťávu přecedíme, zahustíme 1 lžící mouky rozmíchané ve smetaně a povaříme.
Maso nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou a vařenými bramborami.