• 600 g roštěné
• 4 vejce
• 80 g šunky
• 60 g oleje
• 200 g mrkve
• 1/2 konzervy zeleného hrášku
• špetka cukru
• půl lžičky mouky
• mletý černý pepř
• konzervované brusinky
• sůl
K hrášku v nálevu přidáme špetku cukru a lžičku oleje a povaríme.
Mrkev nakrájíme na kostky a uvaříme do měkka.
Podle chuti osolíme.
Roštěnky na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a prudce z oboch stran opečeme na oleji.
Pak je přendáme na zahřátý talíř, šťávu zaprášime moukou, přidáme sůl a trochu vody a krátce povaříme, až šťáva zhoustne.
Vejce (každé zvlášť) rozmícháme v hrnku, do každé porce přimícháme čtvrtinu šunky nakrájené nadrobno a na oleji upečeme 4 tenké omelety.
Každou roštěnku položíme na půlku omelety, druhou polovinou ji zakryjeme, na vrch omelety dáme brusinky, obložíme zeleninou, bramborovými hranolky a malými kopečky rýže a zeleninu s rýží polijeme šťávou z masa.