• 600 g předního hovězího masa
• 30 g slaniny
• 150 g bílých fazolí
• sušené nebo čerstvé houby
• 1 cibule
• 3 stroužky česneku
• 40 g rajčatového protlaku
• hladká mouka
• olej
• sůl
• pepř
• mletá paprika
• kmín
• majoránka
Fazole na jeden den namočíme do vody, pak je uvaříme.
Uvaříme i houby (sušené houby nejprve přes noc namočíme).
Nakrájenou cibulu orestujeme na rozpáleném oleji, zaprášíme mletou paprikou, přidáme na kostky nakrájené hovězí maso, osolíme a opepříme a maso krátce orestuje.
Pak zalijeme trochou vody, přidáme rajský protlak, okmínujeme a přikryté dusíme.
Až je maso skoro měkké, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme hladkou moukou, krátce orestujeme, pak podlijeme teplou vodou, rozmícháme, přidáme rozmačkaný česnek, majoránku a vaříme do úplného změknutí masa.
Nakonec přidáme uvařené houby a fazole a orestovanou slaninu.
Podáváme s houskovými knedlíky.