Kuchařské recepty pro každého

Zálesácký guláš s fazolemi

Potřebujeme tyto suroviny:
600 g předního hovězího masa
30 g slaniny
150 g bílých fazolí
sušené nebo čerstvé houby
1 cibule
3 stroužky česneku
40 g rajčatového protlaku
hladká mouka
olej
sůl
pepř
mletá paprika
kmín
majoránka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Fazole na jeden den namočíme do vody, pak je uvaříme.
Uvaříme i houby (sušené houby nejprve přes noc namočíme).
Nakrájenou cibulu orestujeme na rozpáleném oleji, zaprášíme mletou paprikou, přidáme na kostky nakrájené hovězí maso, osolíme a opepříme a maso krátce orestuje.
Pak zalijeme trochou vody, přidáme rajský protlak, okmínujeme a přikryté dusíme.
Až je maso skoro měkké, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme hladkou moukou, krátce orestujeme, pak podlijeme teplou vodou, rozmícháme, přidáme rozmačkaný česnek, majoránku a vaříme do úplného změknutí masa.
Nakonec přidáme uvařené houby a fazole a orestovanou slaninu.
Podáváme s houskovými knedlíky.
Zálesácký guláš s fazolemi
Zálesácký guláš s fazolemi