• 1 zaječí zadek
• 80 g slaniny
• 120 g másla
• 150 g kořenové zeleniny
• 100 g cibule
• 8 pepřů
• 4 nová koření
• bobkový list
• tymián
• citronová kůra
• 250 ml zakysané smetany
• 40 g mouky
• citronová šťáva
• vývar
Odblaněný a osolený zaječí zadek protáhneme na nudličky nakrájenou slaninou.
V pekáči na rozpuštěném másle si osmažíme do růžova na kolečka nakrájenou kořenovou zeleninu, nasekanou cibulku, pepř, nové koření, tymián, bobkový list a trochu citronové kůry.
Zadek se zbytkem slaniny vložíme do pekáče, zalijeme trochu vývarem a pečeme na jedné straně do červena.
Pak ho obrátíme a upečeme do červena i z druhé strany.
Měkký zadek nakrájíme na porce, šťávu procedíme, z procezené zeleniny odstraníme koření, zeleninu nasekáme nebo umeleme a vrátíme ji zpátky do omáčky.
Pak ji zahustíme zakysanou smetanou ve které jsme rozmíchali mouku s citronovou kůrou a povaříme s nakrájeným zajícem.