• 800 g zadního zaječího masa
• 50 g slaniny
• 300 g cibule
• 1 lžíce oleje
• 10 g hladké mouky
• sůl
• celý pepř
• nové koření
• bobkový list
• tymián
• 10 g másla
Zaječí maso vykostíme, odblaníme, nakrájíme na čtyři porce a protkneme je 15 g slaniny.
Zbytek slaniny nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme olej a cibuli nakrájenou na kolečka a usmažíme ji dožluta.
Přidáme osolené porce zajíce, opečeme je po všech stranách, podlijeme vodou, přidáme koření a pečeme doměkka.
Při pečení porce zajíce obracíme, přeléváme šťávou a podléváme malým množstvím horké vody.
Ke konci pečení přidáme změklé máslo rozetřené s moukou.
Měkké maso vyjmeme, šťávu prolisujeme a podle chuti přisolíme.
Podáváme s vařenými brambory.