• 1 kg vepřového karé bez kostí
• 4 domácí klobásy
• 1 cibule
• 300 g kysaného zelí
• sůl
• pepř
• mletá červená paprika
• máslo
Maso nakrájíme na tenčí plátky, ty naklepeme a lehce osolíme.
Na každý dáme kvôpku kysaného zelí a kousek klobásy, svineme jako španělské ptáčky, poklademe do menšího pekáče jeden vedle druhého, posypeme sladkou mletou paprikou a černým mletým pepřem, podlijeme vodou, přikryjeme a pečeme v troubě asi 30 minut.
Pak odkryjeme a dopečeme ještě 15 minut.
Cibuli nakrájíme, osmahneme, zalijeme výpekem z masa a chvíli provaříme.
Pak zjemníme máslem a nalijeme do pekáče na závitky (aby se nevysušily).
Záhorácké závitky podáváme s vařenými bramborami.