• zaječí zvěřina
• krev ze zajíce
• slanina
• cibule
• mrkev
• petržel
• sůl
• bobkový list
• celý pepř
• nové koření
• 0,7 l červeného vína
• sádlo
• cukr
• bujón
• hladká mouka
• ocet
Z umyté zvěřiny vymačkáme vodu, rozsekáme na kousky a posolíme.
Do pekáče nakrájíme slaninu, cibuli, mrkev a petržel, přidáme koření a podusíme.
Pak zalijeme asi 0,7 l červeného vína a přikryté zvolna vaříme.
Na pánvi rozpustíme trochu sádla, přidáme vrchovatou lžíci cukru a necháme mírně zkaramelizovat (do světle žluta), přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme.
V bujónu rozmícháme pár lžic mouky a spolu s osmaženou cibulí nalijeme na zvěřinu a povaříme.
Zvěřinu vyjmeme ze šťávy.
Zaječí krev smícháme s trochou octa, aby se nesrážela.
Do omáčky, která by neměla být moc hustá, lijeme za stálého míchání připravenou krev, převaříme a přes cedník přecedíme na zvěřinu.