• 1 zajíc
• 140 g slaniny
• 140 g šunky
• 100 g tuřínu
• 2 cibule
• 2 stroužky česneku
• 70 g másla
• sůl
• 4 bobkové listy
• špetka tymiánu
• 6 zrn pepře
• 6 zrn nového koření
• proužek citrónově kůry
• 1 lžíce mouky
• sklenka červeného vína
• hovězí vývar
• 1 lžíce octa
Na pekáč dáme máslo a na kousky nakrájenou slaninu a šunku.
Přidáme nakrájenou cibuli a tuřín, kousek česneku, bobkové listy, špetku tymiánu, pepř, nové koření, kousek citrónové kůry a sůl a trochu osmahneme.
Na to vložíme rozkrájeného zajíce a zvolna dusíme.
Až změkne, posypeme trochou mouky, zalijeme červeným vínem, polévkou a octem a necháme dodusit.
Nakonec za stálého míchání přilijeme zaječí barvu (krev) a omáčku procedíme.
Obložíme dušenou cibulkou.