Kuchařské recepty pro každého

Zadělávané telecí maso

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g telecího masa
300 g povařeného květáku
100 g zmrazeného hrášku
1 lžička másla
2 lžíce oleje
sůl
2 lžíce polohrubé mouky
muškátový oříšek
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso nakrájíme na kousky a na rozpáleném oleji osmahneme.
Pak podlijeme horkou vodou a dusíme téměř do měkka.
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zasypeme moukou, krátce osmahneme, za stálého míchání zředíme teplou vodou a asi 15 minut povaříme na hustou omáčku.
Tu pak přidáme k masu, doplníme vařeným květákem rozebraným na růžičky, hráškem a máslem.
Podáváme s dušenou rýží, těstovinami nebo houskovým knedlíkem.
Zadělávané telecí maso
Zadělávané telecí maso