• 1 kuře
• 80 g másla
• celer
• mrkev
• petržel
• 30 g cibule
• 30 g mouky
• 150 g čerstvých hříbků (nebo 10-20 suchých namočených)
• menší květák
• zelená petrželka
• 1 žloutek
• 150 ml smetany
• vývar
• sůl
Kuře nakrájíme a osolíme.
V hrnci na rozpáleném másle usmažíme na tenké plátky nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli.
Pak přidáme kusy kuřete, podlijeme vývarem a dusíme pod pokličkou půl hodiny.
Mezitím si připravíme z másla a mouky jíšku, zředíme ji šťávou z kuřete, povaříme, procedíme na kuře, které jsme přendali do jiné nádoby, přidáme na másle udušené na tenké plátky nakrájené hříbky, květák rozebraný na růžičky a uvařený ve slané vodě, nasekanou petrželku a smetanu a vše chvíli povaříme.
Před podáváním vmícháme do omáčky žloutek.