Kuchařské recepty pro každého

Zabijačkový guláš II

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kg libového vepřového masa
600g vepřového laloku s brzlíky
600g cibule
800g vepřových drobů (ledvinka + slezinka + kousek jazyka + kousek jater a srdce + mozeček)
maso od místa vykrvení prasete
1 lžíce hladké mouky
mletý pepř
mletá sladká paprika
kmín
česnek
sůl
150g škvařeného sádla
vývar z masa
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Drobně pokrájenou cibuli usmažíme na sádle dorůžova, přidáme mletou papriku, po zpěnění vložíme maso pokrájené na kousky a droby kromě mozečku a za stálého míchání osmažíme.
Až se šťáva vydusí do tuku, směs okořeníme, podlijeme trochou vývaru z masa, osolíme, okořeníme, vmícháme třený česnek a dusíme pod pokličkou téměř doměkka.
Šťávu opět vydusíme do tuku, zahustíme moukou, za stálého míchání osmahneme, přidáme odblaněný a pokrájený mozeček a opět osmahneme.
Guláš podlijeme znovu trochou vývaru a dusíme, až maso změkne, šťáva zhoustne a oddělí se tuk.
Guláš by měl být pikantní, dobře okořeněný.
Zabijačkový guláš II
Zabijačkový guláš II