Kuchařské recepty pro každého

Zabijačkový guláš

Potřebujeme tyto suroviny:
40 dkg vepřového masa (bůček
plec
krkovice)
20 dkg laloku
1 ledvina
kousek srdce
30 dkg jater
1 jazyk
1 slezinu
15 dkg mozečku
60 dkg cibule
15 dkg sádla
sůl
pepř
kmín
mletá paprika sladká
česnek
hladká mouka
vývar z masa
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Drobně nakrájenou cibuli usmažíme na sádle, přidáme mletou papriku, po zpěnění vložíme všechno maso kromě mozečku, opékáme za stálého míchání.
Podlijeme trochou vývaru z masa, osolíme, okořeníme, vmícháme utřený česnek a dusíme pod pokličkou skoro doměkka.
Šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou a za stálého míchání osmažíme, přidáme odblaněný, pokrájený mozeček a opečeme.
Guláš podlijeme vývarem a dusíme doměkka.
Podle potřeby dochutíme
Zabijačkový guláš
Zabijačkový guláš