• 40 dkg vepřového masa (bůček
• plec
• krkovice)
• 20 dkg laloku
• 1 ledvina
• kousek srdce
• 30 dkg jater
• 1 jazyk
• 1 slezinu
• 15 dkg mozečku
• 60 dkg cibule
• 15 dkg sádla
• sůl
• pepř
• kmín
• mletá paprika sladká
• česnek
• hladká mouka
• vývar z masa
Drobně nakrájenou cibuli usmažíme na sádle, přidáme mletou papriku, po zpěnění vložíme všechno maso kromě mozečku, opékáme za stálého míchání.
Podlijeme trochou vývaru z masa, osolíme, okořeníme, vmícháme utřený česnek a dusíme pod pokličkou skoro doměkka.
Šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou a za stálého míchání osmažíme, přidáme odblaněný, pokrájený mozeček a opečeme.
Guláš podlijeme vývarem a dusíme doměkka.
Podle potřeby dochutíme