• 1 celer
• 2 nakyslá jablka
• 20 kuliček tmavého vína
• hrst vlašských ořechů
• 500 ml vody
• sůl
• 1 lžíce třtinového cukru
• 2 lžíce jablečného octa
• 150 g majonézy
Celer oloupeme, nakrájíme na menší kostičky, dáme do osolené vody, přidáme jablečný ocet a třtinový cukr a vaříme do mírného změknutí (8-10 minut).
Pak přecedíme a necháme vychladnout.
Půlky vlašských ořechů opražíme na suché pánvi (2-3 minuty).
Kuličky hroznového vína omyjeme, rozpůlíme a případně vybereme jadérka.
Jablka oloupeme a nakrájíme na stejně velké kostičky jako celer.
Vše smícháme s majonézou.
Waldorfský salát podáváme nejlépe s čerstvým pečivem.