• 400 g skopového masa
• 1 cibule
• 100 g zralé fazole
• 250 g zelených fazolí
• 200 g zelí
• 150 g brambor
• kousek celeru
• mrkev
• petržel
• rajče
• 2 papriky
• 3 polévkové lžíce oleje
• 1 lžička sladké papriky
• petržel
• sůl
Maso nakrájíme na kousky, vložíme do hrnce spolu se zralými fazolemi, zalijeme 1 litrem vody a vaříme do změknutí.
Po změknutí vložíme zelené fazole nakrájené na kousky, brambory, mrkev, petržel a celer nakrájený na kousky, zelí nakrájené na plátky a sůl.
V oleji podusíme cibuli, zapražíme sladkou paprikou a vlijeme do polévky.
Vložíme papriky a rajčata nakrájená nadrobno.
Polévku vaříme na mírném ohni ještě 10-15 minut.
Polévku podáváme posypanou nasekanou zelenou petrželí a mletým pepřem.