• 500 g vlašských ořechů
• 150 g včelího medu
• 80 g moučkového cukru
• 20 g vanilkového cukru
• olej
• voda
Vyloupané vlašské ořechy spaříme vroucí vodou (asi 2 minuty), pak scedíme, přelijeme studenou vodou a sloupneme hnědou vrstvu.
Med mírně zahřejeme a přelijeme jím připravené ořechy.
Potom ořechy přeložíme do sítka a necháme okapat přebytečný med.
Okapané ořechy obalujeme v cukrové směsi (smícháme moučkový a vanilkový cukr).
V pánvi rozehřejeme trochu oleje, vložíme do něj obalené ořechy a necháme za stálého míchání zkaramelizovat (ne však zhnědnout).
Zkaramelizované ořechy necháme oschnout, naskládáme je do sklenic a uzavřené skladujeme na chladném a tmavém místě.