• 1 hlávka salátu
• 1 zelená paprika
• 1 červená paprika
• 2 rajčata
• 2 kyselá jablka
• 2 pomeranče
• na marinádu: 1 polévková lžíce ochucené majonézy + 3 polévkové lžíce bílého jogurtu + mletý bílý pepř + špetka cukru + štáva z 1 citrónu + sůl
Salát rozebereme, umyjeme, natrháme na menší kousky a necháme okapat, papriku a rajčata očistíme, pokrájíme na tenké pásky, to samé uděláme i s očištěnými jablky, která zbavíme jadřinců.
Pomeranče rozebereme na dílky.
Připravenou zeleninu a ovoce promícháme.
Salát zalijeme marinádou a necháme na klidném místě zaležet.
Marinádu připravíme tak, že majonézu, jogurt, pepř, cukr, citrónovou šťávu a sůl dobře vyšleháme.