• listové těsto
• 500 g vypeckovaných višní
• 300 g máku
• 100 g cukru krystal
• půl lžičky skořice
• 2 lžíce medu
• 125 ml mléka
• kůra z citronu
• půl sáčku vanilkového cukru
• 2 lžíce rumu
• 1 lžíce rozinek
• špetka soli
• máslo
• moučkový cukr
Rozinky namočíme na 1 hodinu do rumu.
Mléko, 50 g cukru, med, vanilkový cukr, sůl a skořici provaříme, přisypeme rozemletý mák a rozinky s rumem, promícháme a necháme vychladnout.
Listové těsto rozválíme na tenký plát, potřeme rozpuštěným máslem a makovou náplní, na ni rozdělíme vypeckované višně, posypeme je zbytkem cukru, trochou skořice, kratší okraje těsta založíme a štrúdl srolujeme.
Přendáme na vymazaný plech, potřeme rozpuštěným máslem a upečeme v troubě (asi 30 minut).
Ještě teplý štrúdl posypeme práškovým cukrem.