• 6 vajec
• 6 lžic krystalového cukru
• 6 lžic polohrubé mouky
• 1 lžíce kakaa
• trochu čokolády
• na nádivku: 2 sklenice višňovéh kompotu + krystalový cukr + 4 balíčky krémového prášku + 250 g másla + 500 ml smetany na šlehání + 2 ztužovače šlehačky
Žloutky utřeme s 3 lžícemi cukru do pěny.
Bílky se zbylým cukrem vyšleháme dotuha a sníh po částech přimícháme k žloutkem.
Pak přidáme prosátou mouku s kakaem, těsto vylijeme na plech vovyhriatej troubě pečeme 12-15 minut při teplotě 185°C.
Kompotovou šťávu slijeme, doplníme do 1 litru vodou a podle chuti osladíme.
Trochu šťávy odložíme a do zbytku zavaříme krémový prášek.
Krém rozdělíme na poloviny, do jedné ještě za horka přidáme pokrájené, vypeckované višně a do druhé po vychladnutí zašleháme máslo.
Upečené vychladlé těsto polijeme odloženou šťávou, natřeme krémem s višněmi a potom krémem s máslem.
Smetanu vyšleháme se ztužovačem a rozetřeme navrch zákusku.
Ozdobíme čokoládovými hoblinkami.