Kuchařské recepty pro každého

Vídeňské knedlíky

Potřebujeme tyto suroviny:
200 g starších housek
2 vejce
2 žloutky
4 lžíce mléka
120 g másla
3 lžíce hrubé mouky
3 lžíce strouhanky
sůl
2 lžíce nasekané zelené petrželky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Housky nakrájíme na kostky, pokapeme mlékem a necháme zvlhnout.
V míse utřeme změklé máslo do pěny a přimícháme celá vejce a žloutky.
Přidáme zvlhlé kostičky housky, nasekanou petrželku, mouku, strouhanku, mírně osolíme, vypracujeme těsto a necháme na chvíli odstát.
Z těsta utvoříme kulaté knedlíky a vaříme je ve větším množství osolené vroucí vody (vařečkou opatrně promícháme), dokud nevyplavou na hladinu (asi 10 minut).
Pak je vyjmeme děrovanou naběračkou a rozkrojíme na poloviny.
Vídeňské knedlíky
Vídeňské knedlíky