• 200 g starších housek
• 2 vejce
• 2 žloutky
• 4 lžíce mléka
• 120 g másla
• 3 lžíce hrubé mouky
• 3 lžíce strouhanky
• sůl
• 2 lžíce nasekané zelené petrželky
Housky nakrájíme na kostky, pokapeme mlékem a necháme zvlhnout.
V míse utřeme změklé máslo do pěny a přimícháme celá vejce a žloutky.
Přidáme zvlhlé kostičky housky, nasekanou petrželku, mouku, strouhanku, mírně osolíme, vypracujeme těsto a necháme na chvíli odstát.
Z těsta utvoříme kulaté knedlíky a vaříme je ve větším množství osolené vroucí vody (vařečkou opatrně promícháme), dokud nevyplavou na hladinu (asi 10 minut).
Pak je vyjmeme děrovanou naběračkou a rozkrojíme na poloviny.