• 4 velké brambory
• 500 g kysaného zelí
• šálek kyselé smetany
• cibule
• kmín
• lžíce másla
• lžíce hladké mouky
• vejce
• petrželka
• sůl
Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kostky, zalijeme horkou osolenou vodou, přidáme kmín a vaříme doměkka.
Zelí překrájíme, osolíme, zalijeme horkou vodou a ve větším hrnci uvaříme doměkka.
Mezitím připravíme cibulovou jíšku: na másle osmahneme nakrájenou cibuli, zasypeme moukou a za stálého míchání smažíme dožluta.
Brambory vlijeme s vývarem k zelí, přidáme jíšku a povaříme.
Za stálého míchání přilijeme smetanu, necháme přejít varem, vmícháme rozšlehané vejce, osolíme, opepříme a přidáme petrželku.