• 1 kg vepřového masa
• 1 kg cibule
• česnek
• vegetka
• mletá sladká paprika
• mletá pálivá paprika
• mletý kmín
• mleté nové koření
• majoránka
• pepř
• 4 lžíce rajského protlaku
• 2-3 lžíce kremžské hořčice
• 3 dcl piva
Cibuli nakrájíme na kostičky, část česneku nakrájíme na plátky a část na kostičky.
Cibuli a česnek (nakrájený na kostičky) osmahneme na oleji do růžova, přidáme koření, velmi krátce (5 sekund) orestujeme, přidáme maso nakrájené na kostky, znovu orestujeme, pak přidáme pivo a vodu (1:1) a dusíme do měkka - podle potřeby podlijeme vodou.
Poté zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě (guláš by neměl být příliš hustý), přidáme plátky česneku a trochu rözemnuté majoránky a necháme ještě asi 15 minut povařit.
Podáváme s knedlíky nebo těstovinami.