• 1/2 kg vepřové kýty
• 5 cibulí
• 1 balení smetany
• 3 lžíce plnotučné hořčice
• 1/2 lžičky pepře
• 2 lžíce tuku na smažení
• 1/2 lžíce soli
Maso nakrájíme na plátky, mírně naklepeme a osolíme, opepříme a lehce potřeme hořčicí.
Necháme v lednici asi 30 minut odležet.
Mezitím oloupeme a nakrájíme cibuli na kolečka, do vetšího hrnce vlijeme tuk na smažení a na dno poklademe 1/3 koleček cibule.
Na vrstvu cibule rozložíme odleželé plátky masa a na ně další vrstvu 1/3 koleček cibule.
Opět rozložíme plátky masa a nakonec poslední třetinu cibule.
Celé pak dusíme pod pokličkou asi 20 minut.
Poté vybereme plátky masa zvlášť na talíř a do hrnce přidáme 2 lžíce hořčice a rozmícháme s cibulí, přidáme šlehačku, opepříme, osolíme podle chuti a mírně převaříme.
Plátky masa vložíme zpět do hotové omáčky.