Kuchařské recepty pro každého

Vepřový řízek s ementálem

Potřebujeme tyto suroviny:
4 vepřové řízky
4 plátky ementálu
10 dkg strouhaného ementálu
citron
sůl
pepř
hladká mouka
2 vejce
strouhanka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Řízky naklepeme, pokapeme citronem, osolíme, opepříme a posypeme strouhaným sýrem.
Necháme hodinu odležet, pak je obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance.
Řízek vložíme do rozpáleného tuku a po jedné straně usmažíme, řízek otočíme, na upečenou stranu položíme plátek ementálu, pánev přikryjeme pokličkou a pečeme na mírném ohni ještě 15 minut.
Vepřový řízek s ementálem podáváme s bramborovými hranolky.
Vepřový řízek s ementálem
Vepřový řízek s ementálem