Kuchařské recepty pro každého

Vepřový perkelt

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g vepřového masa (kýta nebo plec)
100 g anglické slaniny
120 g rajského protlaku
1 větší červená cibule
hladká mouka
1 stroužek česneku
mletá sladká paprika
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme najemno, česnek utřeme se solí.
Slaninu nakrájíme na kostičky a vepřové maso po omytí a osušení nakrájíme na kostky.
Slaninu rozpustíme na pánvi, přidáme cibuli, zpěníme, přidáme sladkou papriku a podlijeme troškou vody.
Do základu dáme maso, trošku soli a dusíme do poloměkka.
Pak přidáme protlak s utřeným česnekem, promícháme, zaprášíme hladkou moukou, orestujeme a dusíme asi 15 minut.
Nakonec zalijeme vodou, povaříme a můžeme podávat.
Vepřový perkelt
Vepřový perkelt