• 400 g vepřového masa
• 40 g uzené slaniny
• 20 g tuku
• cibule
• sůl
• 80 g míchané kořenové zeleniny
• kapusta
• hlávkové zelí
• 1 pórek
• 2 dl bílého vína
• 2 zralá rajčata
• 3 zelené papriky
• 1 pálivá paprika
Vepřové maso omyjeme a nakrájíme na malé kostky.
Uzenou slaninu nakrájíme na kostičky, necháme rozpustit s tukem, zpěníme na ní nakrájenou cibuli.
Přidáme nakrájené maso, osolíme a dusíme.
Když se šťáva vydusí, necháme maso za stálého míchání zrůžovět a potom podlijeme horkou vodou.
Všechnu zeleninu očistíme, nastrouháme, přidáme k masu, podlijeme trochou vína a dusíme pod pokličkou doměkka.
Rajčata oloupeme, zbavíme jader, nakrájíme a přidáme k masu společně s očištěnou a na nudle nakrájenou zelenou paprikou.
Ještě chvíli dusíme.
Nakonec zalijeme ostatním vínem.