Kuchařské recepty pro každého

Vepřový guláš se zeleninou na víně

Potřebujeme tyto suroviny:
400 g vepřového masa
40 g uzené slaniny
20 g tuku
cibule
sůl
80 g míchané kořenové zeleniny
kapusta
hlávkové zelí
1 pórek
2 dl bílého vína
2 zralá rajčata
3 zelené papriky
1 pálivá paprika
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Vepřové maso omyjeme a nakrájíme na malé kostky.
Uzenou slaninu nakrájíme na kostičky, necháme rozpustit s tukem, zpěníme na ní nakrájenou cibuli.
Přidáme nakrájené maso, osolíme a dusíme.
Když se šťáva vydusí, necháme maso za stálého míchání zrůžovět a potom podlijeme horkou vodou.
Všechnu zeleninu očistíme, nastrouháme, přidáme k masu, podlijeme trochou vína a dusíme pod pokličkou doměkka.
Rajčata oloupeme, zbavíme jader, nakrájíme a přidáme k masu společně s očištěnou a na nudle nakrájenou zelenou paprikou.
Ještě chvíli dusíme.
Nakonec zalijeme ostatním vínem.
Vepřový guláš se zeleninou na víně
Vepřový guláš se zeleninou na víně