• 750 g vepřového masa
• 200 g žampionů
• 3 cibule
• 50 g slaniny
• olej
• 1 gulášová kostka
• mletá paprika
• drcený kmín
• sůl
• ocet
• hladká mouka
• máslo
Maso nakrájíme na kostky, slaninu na kostičky, cibuli oloupeme a také nakrájíme.
V kastrolu rozpálíme olej, přidáme slaninu a nakrájenou cibuli a mícháme, dokud cibule nezesklovatí.
Potom přidáme nakrájené maso a orestujeme, až se zatáhne.
Poprášíme paprikou, mírně osolíme a přidáme asi lžíci drceného kmínu a lžíci octa.
Promícháme, podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou a na mírném ohni do měkka.
Občas zkontrolujeme, promícháme a podle potřeby podlijeme.
Můžeme také přidat gulášovou kostku, kterou jsme předem rozpustili v teplé vodě.
Když je maso téměř měkké, přidáme nakrájené žampiony.
Připravíme si jíšku, rozmícháme ji ve vodě a zahustíme s ní guláš.
Podle potřeby dochutíme.
Poté necháme guláš ještě asi 10 až 15 minut probublávat a odstavíme.