Kuchařské recepty pro každého

Vepřový guláš se smetanou

Potřebujeme tyto suroviny:
400 g vepřové plece
tuk
2 cibule
sůl
mletá paprika
mletý černý pepř
hovězí vývar
250 ml smetany na vaření
20 g hladké mouky
2 stroužky česneku
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso omyjeme a nakrájíme ho na kostky, které opečeme společně s nakrájenou cibulkou na rozpáleném tuku.
Pak osolíme, přidáme mletou papriku a pepř, podlijeme vývarem a dusíme doměkka.
Je-li maso měkké a šťáva vydušená, zapravíme guláš smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku a dobře povaříme.
Pro zvýraznění chuti můžeme přidat česnek utřený se solí.
Podáváme s houskovým knedlíkem a posypané čerstvou nakrájenou cibulí.
Vepřový guláš se smetanou
Vepřový guláš se smetanou