Kuchařské recepty pro každého

Vepřový guláš s kysaným zelím

Potřebujeme tyto suroviny:
600 g prorostlého vepřového masa,1 lžíce sádla
1 větší cibule
sůl
kmín
rovná lžička sladké papriky
300 až 400 g kysaného zelí
1 lžíce hladké mouky
0,25 l kyselé smetany
trochu vývaru z kostí.
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Cibuli drobně pokrájíme, zpěníme ji na části sádla, přidáme omyté a na kostky pokrájené maso, osolíme je a podusíme bez podlévání, až do vysmahnutí šťávy.
Pak přimícháme papriku, maso podlijeme trochou vývaru z kosti a dusíme téměř do měkka.
K téměř měkkému masu přidáme vymačkané a překrájené zelí a dusíme dále.
Zatím uděláme ze zbylého sádla a hladké mouky jíšku, horkou ji přimícháme do guláše a ještě asi 8 minut povaříme.
Nakonec přilijeme smetanu a necháme guláš přejít varem.
Vepřový guláš s kysaným zelím
Vepřový guláš s kysaným zelím