• 600 g prorostlého vepřového masa,1 lžíce sádla
• 1 větší cibule
• sůl
• kmín
• rovná lžička sladké papriky
• 300 až 400 g kysaného zelí
• 1 lžíce hladké mouky
• 0,25 l kyselé smetany
• trochu vývaru z kostí.
Cibuli drobně pokrájíme, zpěníme ji na části sádla, přidáme omyté a na kostky pokrájené maso, osolíme je a podusíme bez podlévání, až do vysmahnutí šťávy.
Pak přimícháme papriku, maso podlijeme trochou vývaru z kosti a dusíme téměř do měkka.
K téměř měkkému masu přidáme vymačkané a překrájené zelí a dusíme dále.
Zatím uděláme ze zbylého sádla a hladké mouky jíšku, horkou ji přimícháme do guláše a ještě asi 8 minut povaříme.
Nakonec přilijeme smetanu a necháme guláš přejít varem.