• 400 g libového vepřového masa
• kousek uzeného masa
• 1 plechovka sterilovaných fazolí
• 1 cibule
• olej
• sůl
• mletá sladká paprika
• mletá pálivá paprika
• drcený kmín
• majoránka
• bobkový list
• 2 lžíce rajského protlaku
• česnek
• 1 malá zelená paprika
Vepřovou plec naklepeme, nakrajíme na kostky a osolíme.
Cibuli nakrajíme nahrubo, zpěníme ji na rozpáleném oleji, vmícháme papriku, po zpěnění zalijeme trochou vody a uvedeme do varu.
Přidáme maso, rajčatový protlak, roztřený česnek, drcený kmín a dusíme, až maso téměř změkne.
Zahustíme světlou jíškou z másla a mouky, dobře jí rozmícháme a dále maso dusíme do změknutí.
Nakonec přidáme scezené fazole, majoránku, bobkový list a prohřejeme.
Před podáváním porce posypeme nakrájenou zelenou paprikou a nudličkami uzeného masa.