• 500 g vepřové plece
• 3 stroužky česneku
• 5 cibulí
• 250 ml světlého piva
• 2 lžíce sádla
• 2 lžíce kečupu
• kmín
• pepř
• sůl
• 2 plátky chleba
Cibuli a česnek očistíme a nasekáme najemno.
Maso podle potřeby očistíme a nakrájíme na kostky.
Na sádle necháme zesklovatět cibuli s česnekem.
Přidáme maso a restujeme.
Opečené maso okořeníme, osolíme a podlijeme částí piva.
Ve zbylém pivu rozmícháme najemno nakrájený chléb a když se guláš trochu vypeče, tak k němu pivo s chlebem přilijeme.
Vepřový guláš na pivě pomalu dusíme doměkka asi 1 hodinu.
V případě potřeby podlijeme vodou.
Když je maso měkké, chuť omáčky zjemníme kečupem.
Vepřový guláš na pivě podáváme nejlépe teplý.