Kuchařské recepty pro každého

Vepřový eintopf

Potřebujeme tyto suroviny:
300 g vepřového masa
4 cibule
3 - 4 mrkve
200 g celeru
300 g brambor
400 g kysaného zelí
tuk
sůl
mletý pepř
600 ml zeleninového vývaru
bobkové listy
5 kuliček jalovce
2 hřebíčky
1 pórek
oregáno
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Mrkev a celer oloupeme a oboje nakrájíme na kostky.
Brambory oloupeme a také nakrájíme na kostky, které vložíme do studené vody.
Vepřové maso nakrájíme na malé kousky, pak oloupeme cibuli a nakrájíme ji na plátky.
Kysané zelí propláchneme ve studené vodě a necháme okapat.
V hrnci rozpálíme tuk, na něm orestujeme cibuli, pak přidáme brambory, maso, celer, mrkev a kysané zelí a vše společně několik minut opečeme.
Potom osolíme, opepříme, přilijeme vývar, přidáme bobkový list, jalovec a hřebíček, přiklopíme pokličkou a vaříme asi půl hodiny.
Pórek očistíme a nakrájíme na dvoucentimetrové kousky.
Pak ho přidáme do hrnce společně s oregánem a opět povaříme asi 5 - 10 minut.
Podáváme buď samotné nebo s pečivem.
Vepřový eintopf
Vepřový eintopf