• 1 kg libovějšího bůčku
• sůl
• kmín
• 50 g másla
• 3 housky
• trochu mléka
• 3 vejce
• sůl
• petrželka
Vyšší libovější bůček vykostíme a uděláme do něj kapsu.
Připravíme si nádivku - máslo utřeme se žloutky a solí.
Na kostičky nakrájené housky navlhčíme v mléce a přidáme k máslu.
Nakonec vmícháme dobře ušlehaný sníh a nasekanou petrželku.
Nádivkou naplníme asi 3/4 kapsy.
Kapsu zašijeme, maso na povrchu osolíme a posypeme kmínem, dáme do pekáčku kůží dolů a podlijeme trochu vodou.
Tak se kůžička napaří.
Asi po půl hodině maso vyjmeme, kůžičku nařízneme na čtverečky a maso položíme kůži navrch.
Pečeme nepříliš prudce asi 1 1/2 hodiny, až je maso měkké a vrchní kůrčička pěkně do červena upečená a chřupavá.
Vepřový bůček s nádivkou poléváme jen vypečeným tukem a aby se tuk nepřepaloval, podléváme pečeni jen vařící vodou.