Kuchařské recepty pro každého

Vepřový bůček na cibuli

Potřebujeme tyto suroviny:
750 g prorostlého bůčku
5 cibulí
1 hlava česneku
1 lžička mleté sladké papriky
sůl
kmín
špetka šalvěje
3 lžíce kečupu
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Vepřový bůček s kůží omyjeme, osušíme a kůži nařízneme na čtverečky.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka.
Česnek oloupeme, polovinu paličky prolisujeme a zbytek nasekáme nadrobno.
Kečup promícháme s šalvějí, prolisovaným česnekem a mletou sladkou paprikou.
Maso osolíme, okmínujeme a do zářezů vtlačíme nasekaný česnek.
Bůček vložíme do pekáče kůží dolů a pečeme při 180°C asi 30 minut.
Potom maso otočíme, potřeme směsí kečupu, česneku a šalvěje, zasypeme cibulí, podlijeme vývarem a za občasného podlévání vlastní šťávou pečeme doměkka.
Měkké maso vyjmeme a nakrájíme.
Vepřový bůček na cibuli podáváme s dušeným špenátem a bramborovým knedlíkem nebo jen s čerstvým chlebem.
Vepřový bůček na cibuli
Vepřový bůček na cibuli