Kuchařské recepty pro každého

Vepřové závitky nadívané rýží

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g vepřové kýty
30 g mouky
60 g másla
100 gramů cibule
100 g rýže
30 g sádla
paprika
sůl
vývar
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Z vepřové kýty si nakrájíme řízky, naklepeme je, osolíme a natřeme nadrobno nasekanou usmaženou cibulkou.
Na každý dáme lžičku spařené rýže, zavineme tenkým provázkem, na vrchu osolíme, obalíme v mouce a zprudka je na sádle osmažíme.
V dalším hrnci si na másle usmažíme drobně nakrájenou cibulku, přidáme trochu papriky, osmažené řízky tam vložíme, zalijeme vývarem a udusíme do měkka.
Pak je vyndáme, šťávu zaprášíme moukou, zředíme, povaříme a přecezenou nalijeme na maso.
Vepřové závitky nadívané rýží
Vepřové závitky nadívané rýží