Kuchařské recepty pro každého

Vepřové srdce na slanině

Potřebujeme tyto suroviny:
0,5 kg vepřového srdce
slanina
máslo
hladká mouka
cibule
bílé víno
celý pepř
nové koření
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Srdce uvaříme ve slané vodě doměkka.
Necháme vystydnout, rozkrojíme a dovnitř dáme nudličky slaniny.
Cibuli nakrájíme a zpěníme na másle, zamícháme do ní kostičky slaniny, pepř a nové koření, vložíme srdce, podlijeme vývarem a v troubě pečeme dočervena.
Hotové srdce vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, podusíme, zalijeme vývarem, přilijeme víno a povaříme.
Srdce nakrájíme na plátky a při podávání přelijeme šťávou, kterou scedíme.
Vepřové srdce na slanině
Vepřové srdce na slanině