• 1 kg vepřového srdce
• 150 g cibule
• 100 g hladké mouky
• 2 dcl mléka
• 1 dcl smetany
• vývar
• olej
• sůl
• sladká mletá paprika
• pálivá mletá paprika
Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, odstavíme na chvíli z ohně, zaprášíme sladkou paprikou, přidáme špetku pálivé, přidáme na kostky nakrájené omyté vepřové srdce, podlijeme troškou vývaru a dusíme pod pokličkou do měkka.
Během dušení občas promícháme a podle potřeby podlijeme.
Hotové srdce vyndáme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme vlažným vývarem a vaříme do zhoustnutí.
Pak rozředíme mlékem, necháme přejít varem, omáčku přecedíme na vepřové srdce, přidáme smetanu a krátce povaříme.
Podáváme s houskovým knedlíkem nebo rýží.