Kuchařské recepty pro každého

Vepřové řízky v omeletách

Potřebujeme tyto suroviny:
4 vepřové řízky
lžička hladké mouky
1,5 dl vývaru z masoxu
nebo vody
20 g másla
2 lžíce oleje
sůl
omelety: 4 vejce
50 g šunky
6 lžic strouhaného sýra
4 lžíce mléka
olej
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Vejce rozšleháme se strouhaným sýrem, drobně nakrájenou šunkou, mlékem a solí a na oleji připravíme 4 omelety.
Odblaněné řízky jemně naklepeme, osolíme, po obvodu nařízneme, opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji, zabalíme do omelet a položíme na nahřáté talíře.
Olej od opékání slijeme, na pánvičku přidáme máslo, po rozehřátí je zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem (vodou) , krátce povaříme, prohřejeme a nalijeme pod maso (šťávy má být malé množství).
Ihned podáváme s vařenými brambory a se zeleninovým salátem.
Vepřové řízky v omeletách
Vepřové řízky v omeletách