• 4 vepřové řízky
• lžička hladké mouky
• 1,5 dl vývaru z masoxu
• nebo vody
• 20 g másla
• 2 lžíce oleje
• sůl
• omelety: 4 vejce
• 50 g šunky
• 6 lžic strouhaného sýra
• 4 lžíce mléka
• olej
• sůl
Vejce rozšleháme se strouhaným sýrem, drobně nakrájenou šunkou, mlékem a solí a na oleji připravíme 4 omelety.
Odblaněné řízky jemně naklepeme, osolíme, po obvodu nařízneme, opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji, zabalíme do omelet a položíme na nahřáté talíře.
Olej od opékání slijeme, na pánvičku přidáme máslo, po rozehřátí je zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem (vodou) , krátce povaříme, prohřejeme a nalijeme pod maso (šťávy má být malé množství).
Ihned podáváme s vařenými brambory a se zeleninovým salátem.