Kuchařské recepty pro každého

Vepřové na medu se švestkami

Potřebujeme tyto suroviny:
4 vepřové kotlety
10 švestek
stroužek česneku
2 lžíce medu
3 lžíce vína
olej
vývar
sojová omáčka
sůl
mletý zázvor
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Vepřové kotlety po obvodu a u kosti nařízneme, lehce naklepeme, osolíme a opečeme na oleji.
Pak podlijeme troškou vývaru, potřeme směsí medu a sojové omáčky, lehce poprášíme zázvorem, přidáme česnek a dusíme (během dušení kotlety obracíme a potíráme medem se sojovou omáčkou).
K poloměkkým kotletám přidáme nadrobno nakrájené švestky a víno a dusíme doměkka.
Vepřové na medu se švestkami podáváme s různě upravenými brabory.
Vepřové na medu se švestkami
Vepřové na medu se švestkami